Jdi na obsah Jdi na menu
 

VII.ročník 2012

VII. ročník našeho festivalu zahájil v pátek večer 11.května, neuvěřitelně dokonale Jan Matěj RAK. Jeho kytarové, bravurně zahrané transkripce písniček Jaroslava Ježka nenechaly nikoho v klidu, stejně jako další skladby které zazněly, doprovázené průvodním, mile zasvěceným slovem.  

V sobotu 12.května pokračoval festival "rockovou" dílnou. Aleš PETRŽELA zájemcům velmi živě a vtipně přiblížil různé taje kolem hry na elektrickou kytaru.

Náš vzácný host profesorka, skladatelka a kytaristka Maria Linnemann zahrála několik svých zasněných skladeb na kytaru a došlo i na klavír.  V následující besedě jsme se dozvěděli zajímavé momenty z jejího hudebního života. Několik žáků ocenilo její rady ke skladbám které si pro ní připravili.

Náš festival zakončilo Pražské kytarové kvarteto. Profesionálové na svých místech kteří předvedli čistý krásný zvuk a bezchybnou souhru svých kytar podpořenou skvělou akustikou galerie, kde byl slyšet jemný detail každého tónu.

Moc všem děkujeme. Těm kteří jakýmkoli způsobem pomohli uskutečnit náš festival i návštěvníkům a příští rok ... nashledanou.

 

maria.jpg04_jan-mat_j_4745-medium.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.jpg

 

petrzela.jpg

2012a.jpg

 

 

 

j-m-r-2.jpg

 

j-m-r-1.jpg

 

j-m-r-3.jpg

 

a-p-1.jpg

 

a-p-2.jpg

 

m-l-1.jpg

 

m-l-2.jpg

 

m-l-3.jpg

 

p-k-k-1.jpg

 

p-k-k-2.jpg