Jdi na obsah Jdi na menu
 

Adam Tvrdý trio

 

Adam Tvrdý (*1976 v Liberci)

 

žije v Praze od r. 1997. Absolvoval letní jazzovou dílnu Bostonské College of Music v r. 1997. Studoval hudbu na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. Získal cenu nejlepšího sólisty na letní jazzové dílně Karla Velebného v roce 1995. Profesionální kytarista a učitel hudby od roku 1998.

 

V letech 2001-2005 Adam Tvrdý působil v USA a také na newyorské jazzové scéně. Během pobytu v New Yorku spolupracoval s vynikajícími hudebníky jako jsou např.: basisté Essiet Essiet, Jason Fraticelli, David Phillips, pianisté John Serry, Joe Ashlar (piano a hammond organ), bubeník Tony Moreno, zpěvačka Kendra Shank  a další. V České Republice hraje s předními jazzovými hudebníky, např.: Tomáš Baroš, Petr Dvorský, František Uhlíř, Antonín Gondolán, Jiří Stivín, Jan Linhart, Jiří Slavíček, Svatopluk Košvanec, Štěpán Markovič,  Ondřej Štveráček, Rostislav Fraš a další. 

 

Adam vyučuje kytaru a improvizaci na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka, a hudební teorii v češtině a angličtině na International School of Music and Fine Arts Prague (ISMFA) a také soukromě.

 
 
Jan Kořínek (*1979 v Praze)
 
Po studiích na pražské Konzervatoři vystudoval v magisterském programu hru na kontrabas na HAMU a poté na japonské Toho Gakuen Orchestra Academy. 
 
V letech 2004-2010 působil jako člen kontrabasové skupiny Symfonického Orchestru Českeho Rozhlasu (SOČR). V současnosti je členem komorního orchesrtu Berg. 
Už od dob studií se věnuje jazzu a improvizaci. V současné době je aktivní zejména na pražské klubové scéně, kde působí např. s Ondřejem Kabrnou, Adamem Tvrdým, Štěpánem Markovičem, Juliusem Barošem, NajPonkem, Stanislavem Máchou, Jakubem Zommerem, ale například i s herečkou a šansoniérkou Chantal Poulain. 
 
Nyní působí jako pedagog pro obor kontrabas a improvizaci na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka. 


 

Jan Linhart (*1975 v Praze)
 
vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze - obor bicí nástroje u prof.Vladimíra Žižky (1998) a druhý hlavní obor klavír u prof.Ladislava Brábka a prof.Jiřího Růžičky (2000). 

V současné době je stálým členem The Swings, Vit Švec Tria, Adam Tvrdý Tria, Cloud 9, Bohemia Big Bandu a Golden Big Bandu Prague. Mimo to se příležitostně účastní celé řady projektů a to nejen v oblasti jazzové hudby (Pocta Edith Piaf s Radkou Fišarovou, přestavení Obrazy v divadle Kolovrat, turné s Johnem Serrym), natáčí scénickou a filmovou hudbu (Želary, Swingtime, cyklus Zapomenuté transporty) a pravidelně hraje na mezinárodních jazzových festivalech (Frankfurt nad Mohanem, Kišiněv, Saariselka Tankavaara, Hradec Králové, Karlovy Vary, Přerov, Bohemia Jazz Festival…).Jako klavírista spolupracuje s VUSem a Pražským smíšeným sborem.

Od roku 2000 vyučuje na Konzervatoři Jaroslava Ježka hru na bicí nástroje,  jazzovou improvizaci a interpretaci a souborovou hru.