Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jaroslav Šindler – kytara

Obrazek(*1951) Vystudoval jazzovou kytaru na Lidové konzervatoři v Praze.

 Vystupuje v nejrůznějších jazzových formacích. Spolupracuje již téměř 20 let s Jiřím Stivínem. Nahrál s ním několik CD a vystupoval na mnoha koncertech jak v Čechách, tak i v zahraničí (International Jazz Festival Montreal, Ost-West Jazz Festival v Norimberku atd.).
 

Koncertuje také se zpěvačkou Irenou Budweiserovou, se kterou natočil také několik CD. Současně se věnuje pedagogické činnosti (vydal publikaci Kytarová praktika u vydavatelství Muzikus). Vyučuje jazzovou kytaru a improvizaci na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

 

Vít Švec - kontrabas

Obrazek(*1963 v Praze)

Absolvent Státní konzervatoře v Praze, ve třídě prof. F.Pošty, účastník letních jazzových kurzů v maďarské Tatabanyi.( Aladár Pege, Balázs Berkés)

 

Zakládající člen Orchestru ‘85, pozdějšího Transjazzu (LP “Jazzmagma” 1986). Hrál v Big Bandu Národního divadla, později v orchestru Činohry Národního divadla, angažmá ve Filmovém symfonickém orchestru. Dlouholetý spoluhráč trumpetisty Michala Gery (LP “Fata morgana” 1986, CD “Magomania” 1994, "Jazz na Hradě" 2006). V roce 1994 spoluzakládá skupinu Jazz Unity (CD “Soul Eyes”  1996 a “My Foolish Heart” 1999). Mimo to spolupracoval se zpěvačkou Janou Koubkovou ( CD „Madona z roští“ 2002 a "Live In Jazz Club" 2005)  a s Radkem Kramplem
ve skupině Vibe Fantasy, a mnoha dalšími seskupeními v oblasti jazzové, ale i vážné hudby. V současné době hraje také v sextetu Jana Hály "Limited Edition" a ve skupině "Agharta Gang" se Štěpánem Markovičem.

 

Jan Linhart - bicí

Obrazek(*31.7.1975 v Praze)

Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze - obor bicí nástroje u  prof.Vladimíra Žižky (1998) a druhý hlavní obor klavír u prof.Ladislava Brábka a prof.Jiřího Růžičky (2000).

    V současné době je stálým členem The Swings (CD Java Jive a Já bych si rád najal dům), Petr Hanzlík Quintet (CD Day Dream),  Pražského jazzového sexteta (CD Cronica Domus Sarensis) a Vit Švec Tria (CD Keporkak). Od roku 2006 pravidelně spolupracuje s Velebandem a v lednu 2008 odehrál sérii koncertů s klavíristou Johnem Serrym. Mimo to se příležitostně účastní celé řady projektů a to nejen v oblasti jazzové hudby (např. s Michelem Montanarem, Emilem Mangelsdorfem, www.band.cz  s Tony Lakatosem ), natáčí scénickou a filmovou hudbu (Želary – 2003, Swingtime - 2006), pravidelně hraje na mezinárodních jazzových festivalech (Frankfurt nad Mohanem, Karlovy Vary, Přerov, Trenčín…). Od roku 2000 vyučuje na Konzervatoři Jaroslava Ježka hru na klavír a na bicí nástroje.  

 ZPĚT